9 de nov. 2011

ARCA demana que es neteji la pintada que ha sofert l’arc de l’Almudaina

ARCA vol fer constància de la pintura que ha aparegut a la part inferior de l’Arc de l’Almudaina, la qual vulnera la imatge d’aquest element històric, un dels més importants del centre històric de Ciutat.

Creim que l’Ajuntament de Palma ha d’actuar amb celeritat i llevar aquesta taca el més aviat possible, perquè no faci malbé a la pedra i per la pròpia imatge de la ciutat, la qual és vol vendre com a atractiu turístic. Cal recordar que per el carrer de l’Almudaina passen centenars de turistes cada dia i malauradament, si no es soluciona aviat aquest desperfecte, els visitants es duran molt mala imatge de l’estat de conservació dels nostres monuments.

L’Arc de l’Almudaina és un punt d’obligada aturada pels turistes i els propis ciutadans de Palma. Durant molt de temps es va pensar que era d’epoca islàmica, d’aquí el seu nom, i que durant aquest període servia per accedir al Palau de l’Almudaina. A mesura que s’ha anat coneixent el perímetre de la Palma romana, s’ha pogut saber que aquest arc fou construït pels romans. A qualsevol altre ciutat del món, seria impensable que un monument d’època romana sofrís pintades, però malauradament veiem que a la nostra ciutat encara passa.

En aquest sentit hem demanat a l’Ajuntament de Palma el següent:

1. Que es neteji el més aviat possible la pintada que s’ha fet a la part inferior de l’Arc de l’Almudaina.

2. Que es depurin responsabilitats cap a la persona que ha realitzat aquesta pintada, per un maltractament a un monument històric.