11 de març 2010

El Sr. Gabriel Cerdà, Director Insular de Patrimoni, hauria de rectificar

El Sr. Gabriel Cerdà, Director Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca afirmà ahir davant els mitjans de comunicació unes declaracions respecte a ARCA que són falses.
A la notícia referida a la destrucció del jaciment arqueològic de s’Avacar, el Sr. Cerdà diu que sembla estrany que ARCA es queixi de que la ubicació del jaciment fos emplaçada a un lloc erroni, ja que el catàleg de béns protegits d’Inca l’havia redactat la nostra entitat.

Aquesta afirmació és falsa ja que la redacció del Catàleg d’Inca realitzada per la nostra entitat durant l’any 1995, tan sols era d’edificis, habitatges o possessions, no ens va ser encarregat incloure cap element arqueològic.

Desde l’any 1966 els jaciments arqueològics i per tant els talaiòtic, entre els quals el de s’Avacar, ara parcialment destruït són declarats “Patrimonio Històrico Artístico Nacional”.

El Sr Gabriel Cerdà hauria de ser més prudent ja que declaracions falses com les que ell ha fet poden perjudicar la imatge d’una entitat com ARCA, de reconeguda trajectòria pública independent i altruista en favor dels béns patrimonials de Mallorca.