17 de març 2010

ARCA APOSTA PER LA RECUPERACIÓ DEL TALAIOT DE S’AVANCAR

Després del desgraciat incident que vàrem conèixer la setmana passada als mitjans de comunicació, el qual havia succeït a mitjans del mes de febrer, podem dir després d’haver-nos desplaçat fins al jaciment arqueològic de s’Avancar (Inca) i un cop ens hem assessorat per diferents especialistes en la matèria, que el jaciment és recuperble.

ARCA no comparteix les afirmacions del cronista de la ciutat d’Inca, el Sr. Gabriel Pieras, qui deia el passat 12 de març que el jaciment era irrecuperable i que com no tenien imatges a l’arxiu, no veien forma de recuperar-lo. A continuació els mostrem una imatge lateral de com era el jaciment i un croquis, on es veu la planta i l’alçat, el que ens evidencia que tenim la informació necessària per a començar a estudiar i valorar la recuperació d’aquest element històric.

En aquests moments els tècnics del Consell de Mallorca disposen d’aquesta informació i esperem que optin pel camí de la recuperació i s’adpotin mesures contudents contra aquells que no han vetllat per la protecció d’un bé patrimonial, prou conegut al municipi d’Inca, ja que es va declarar com a Bé d’Interès Cultural (BIC) l’any 1966.

Imatge: Javier Aramburu

Croquis: Javier Aramburu