25 de febr. 2010

Els Àngels que varen pertànyer a la parròquia de Fornalutx es troben a la venda per internet

ARCA ha tengut coneixement que durant les darreres setmanes s’està duent a terme una subhasta per Internet, on es troben a la venda per la quantitat de 24.000 euros uns àngels de talla de fusta policromada que varen pertànyer a la parròquia de Fornalutx. Aquestes peces varen ser venudes, com tothom ja sap, durant el període del rector Agustí Serra Soler (1965-1978), concretament el 3 de març de 1976.

Aquest és un cas més on el patrimoni de Mallorca o d’una localitat concreta surt del seu lloc d’origen i es ven a una casa de subhastes externa, en aquest cas a Barcelona. ARCA no entèn que no hi hagi un control d’aquests béns culturals i que tampoc hi hagi hagut un intent per part de l’església de Mallorca de recuperar aquestes peces, degut que la persona que les va vendre, en aquest cas el rector Agustí Serra, no era el seu propietari. L’administració amb col·laboració amb la policia disposa de mecanismes legals que possibiliten la recuperació dels béns que s’hagin venut de forma fraudulenta a qualsevol subhasta pública.

ARCA confia que aquest sigui el darrer capítol de patrimoni expoliat que pateix la nostra illa i que el control per a la preservació dels nostre béns culturals sigui més rigurossa, mitjançant l’elaboració d’un catàleg complet de béns culturals.



Més informació sobre el procés de venda


diariodemallorca.es 26-2-2010 ARCA denuncia la subasta por internet de unos ángeles de la parroquia de Fornalutx

elmundo.com 26-2-2010 Fornalutx no pujará por sus ángeles expoliados