3 de febr. 2010

ARCA presenta a Cort un estudi de 76 possessions de Palma, perquè siguin catalogades

PRECEDENTS

Durant els darrers quatre anys, ARCA ha instat davant les institucions insulars competents en temes de patrimoni històric, perquè protegeixin diferents cases de possessió o rústiques del municipi de Palma.

A la tardor de l’any 2006, després d’una reunió que es tingué amb l’ex-edil d’urbanisme, el Sr. Javier Rodrigo De Santos i el seu equip tècnic, lliurarem una documentació personalment a la Sra. Lourdes Bosch, on demanavem a l’Ajuntament de Palma la catalogació de 60 possessions del municipi de Palma.

El 21 de novembre de 2006 es demanà la protecció de l’àrea de Cas Pastors, on es trobaven les possessions de Son Santiscle i ca les Bieles, a dia d'avui enderrocades.

Un cop entrà el nou equip de govern municipal al juny de 2007 es varen reprendre aquestes converses, per tal de poder catalogar el màxim nombre possible de possessions. El 11 d’octubre de 2007 varem presentar un informe, on adjuntavem un llistat de 62 possessions que s’havien de catalogar.
ARCA també ha demanat aquesta protecció al Consell de Mallorca, en data de 29 d’abril de 2008 presentarem quatre instàncies per la catalogació de Son Santiscle, Son Hug, Son Guells i ca les Bieles.

Degut al temps que ha passat i al continuu creixement urbanístic, el municipi de Palma ja ha perdut algunes d’aquestes possessions, com a Son Neo (setembre 2006), ca na Vinagre (setembre 2008), Son Mosson (abril 2009), Son Santiscle (setembre 2009) o ca les Bieles (desembre 2009).
CATALOGACIÓ

Per evitar la destrucció de més elements arquitectònics de la ruralia de Palma, ARCA ha fet una proposta de catalogació d’un total de 76 POSSESSIONS del municipi de Palma. Per a aquesta tasca s’ha dissenyat un equip tècnic de treball que ha realitzat aquesta tasca durant els darrers mesos. Un cop presentada tota aquesta informació, confiem que des de l'àrea d'urbanisme de Cort apostin per catalogar el major nombre de possessions, perquè Palma no mereix perdre més béns culturals d'aquest tipus.

1 comentari:

Eduard ha dit...

Moltes gracies per vetllar per aquets edificis tan emblemàtics de la cultura mallorquina. Són molts els usos que se li poden donar a aquestes construccions úniques i a les terres agricoles que les enrevolten: horts urbans, zones verdes, casals de barri, granja-escola, centres on desenvolupar activitats educatives i culturals, etc. El seu valor es indiscutible!!