30 d’oct. 2009

ARCA molt preocupada per l’actitud del Consell de Mallorca respecte al Quarter de Carabiners de sa Colònia de Sant Jordi

Avui la proposta d’incoació d’expedient com Bé Catalogat del Quarter, s’ha retirat de l’ordre del dia de la Comissió Insular d’Urbanisme, Ordenació del Territori i Patrimoni Històric.

El motiu argumentat per a la seva retirada és que hi ha el dubte de si el Consell té capacitat legal per a protegir un element patrimonial en el cas que aquest sigui propietat de l’Estat.

Segons ARCA, i els juristes que col·laboren amb l’entitat, sigui qui sigui el propietari d’un element susceptible de ser catalogat, ja sigui un particular, una institució autonòmica, institució municipal, o l’Estat, el Consell sí que té la capacitat i l’obligació de protegir de la possible destrucció o alteració el be esmentat.

Per tant, sigui de qui sigui la titularitat de l’immoble del Quarter de Carabiners, a criteri d’ARCA no hi ha dubte de que el Consell és competent per a catalogar.

En qualsevol cas, segueix vigent la prohibició de demolició del Quarter de sa Colònia de Sant Jordi, per un marge de temps de tres mesos des de la signatura del decret, fa unes setmanes.

ARCA durà a terme en el transcurs de les properes setmanes quantes iniciatives consideri per tal de defensar la capacitat de decidir per part del Consell sobre tots els elements patrimonial de Mallorca.

Ara ja no es tracta tan sols de salvar el Quarter de Carabiners, que també, si no d’evitar que amb aquesta estratègia del Consell, es posin en perill molts d’altres elements amb possibilitats de ser catalogats i que estat adscrits a serveis estatals.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Heu llegit el que diu el sr. Josep Massot en el llibre "comentaris a la llei de patrimoni" sobre aquest assumpte? Mirau-ho.
Gràcies

tomeu ha dit...

Som un veinat d'Andratx (poble del ciment)i d'aqui vull donar tot el suport a ARCA per les importants gestions per protegir els nostres patrimonis. Som un veinat de Son Corso el segon barri mes antic d'Andratx data de l'any 1560 mes o manco i l'ajuntament vol aprobar un PERI agresiu amb l'entorn que m'hos identifica i a mes d'innecessari es un "capricho".

Gracies i salut.
Tomeu