1 d’oct. 2009

Consumada la imperdonable destrucció del Quarter de Carabiners de sa Colònia de Sant Jordi


La nostra indignació és extrema.

ARCA exigirà la depuració de responsabilitats

Avui a les 8 el matí hem rebut la notícia de que l’Ajuntament de Ses Salines continuava la demolició de l’emblemàtic i històric edifici del Quarter de Carabiners de sa Colònia de Sant Jordi, tot i que el Consell de Mallorca havia ordenat la paralització de l’enderrocament la setmana passada.
L’ajuntament de Ses Salines és qui per Llei té l’obligació de protegir el nostre Patrimoni. El menyspreu pel diàleg, pel patrimoni i per les institucions per part del Sr Sebastià Burguera ha superat tots els límits.

Demanarem conseqüències penals i actuarem davant els tribunals amb totes les nostres forces.
Exigirem la depuració de totes les responsabilitats d’aquelles persones que hagin tengut part de culpabilitat en aquest despropòsit.

Per la història quedarà la incultura i el depreci demostrat per aquest equip de govern de Ses Salines del PSOE, UM i PSM i també de la oposició de Independents i PP, que mai va obrir boca per defensar un element emblemàtic i únic de la història de Mallorca.

Respecte a les restes de l’edifi i el seu futur, ARCA farà una proposta en els propers dies que primer hem de treballar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Efectivament, l'Ajuntament a tomat el quarter... però amb el vist-i-plau total del Consell. Recordem, sinó, les manifestacions d'ahir del conseller Cerdà a la IB3 notícies: "Respectam l'autonomia municipal". Sabem que el consell, després de la paralització ha mirat a una altra banda perquè l'ajuntament aprofitàs l'avinentesa.
Visca el patrimoni "protegit" pels socialistes i nacionalistes. Recodem que no és l'únic cas... també hi ha Son Balaguer des Racó a Puigpunyent... tomat, ampliat en més de 500 metres i amb una planta més... i amb tots els permisos i vistiplaus de l'Ajuntament i el Consell....

Unknown ha dit...

Seria convenient, la catalogació dels edificis importants pel que repressenten. I no deixar en mans dels ajuntaments de torn, la desició del endarroc ò mala intervenciò en els edificis que formen part del nostre patrimoni històric. Ja veim que el color politic no té res a veure amb la defenssa del nostre llegat cultural, l'Ajuntament de Ses Salines, haurà estat un bón exempla.
Hem vist com han llevat la patina de la pedra, amb motiu de netetja de façanes, aixó també es important i nessesita vigilancia, per part de la societat civil.