19 d’oct. 2009

ARCA continua lluitant per la catalogació del quarter de Carabiners de la Colònia de Sant Jordi

ARCA confia en que demà la Ponència tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca aprovi la PROTECCIÓ i RECUPERACIÓ del Quarter de Carabiners de Sa Colònia de Sanat Jordi

ARCA demana que a la Ponència tècnica del Consell de Mallorca del dia 20 d’octubre,s’aprovi la catalogaciódel Quarter de Carabiners i l’adopció de mesures de intervenció per a la seva restitució.

ARCA rebutja fermament la política de fets consumats que pretenia dur endavant l’equip de Govern de l’Ajuntament de Ses Salines

El Consell ja havia emés un informe reconeguent els valors patrimonials de l’immoble i demanant a l’Ajuntament la seva catalogació com bé d’interès local. L’Ajuntament no tan sols va ignorar expressament aquesta petició sinó que va ordenar la seva demolició. Per dues vegades el Consell Insular va enviar inspectors a aturar la destrucció.

En aquests moments queden gran part de les façanes i és factible la seva restitució. A més, els valors principals pels quals aquest quarter tenia interès eren els valors històrics i de ubicació estratègica, just davant la mar amb Cabrera al front i aquests romanen intactes. La desaparició del quarter se’n duria aquests valors per sempre.

El Consell ha d’evitar un precedent inacceptable. La figura de Be Catalogat pel Consell de Mallorca s’adapta perfectament a les característiques de un element com el quarter.

Ha quedat demostrat el menyspreu de l’equip de govern de Ses Salines pels valors patrimonials que té la obligació de protegir, per tant el Consell té la obligació de actuar.

La figura de Be Catalogat pel Consell de Mallorca s’adapta perfectament a les característiques de un element com el quarter. No ha servit de res l’informe instant a la catalogació municipal, per tant el Consell ha de evitar aquest buit pel qual hi ha el risc e perdre gran part del patrimoni encara no catalogat de Mallorca i ha de actuar, sempre en favor de la seva protecció.