4 de jul. 2022

ARCA i Flipau amb Pere Garau celebren que la nova biblioteca del barri durà el nom d'Encarna Viñas.

CORT HA ATÈS LA PETICIÓ D'ARCA I FLIPAU AMB PERE GARAU I LA BIBLIOTECA DEL BARRI ES DIRÁ "ENCARNA VIÑAS"

Amb motiu del dia de la Dona, el passat 8 de març, les dues entitats varem fer arribar la seva petició al consistori i aquesta setmana hem rebut la resposta oficial des de la regidoria de Cultura.

No podem sinó manifestar la nostra satisfacció

ARCA, al seu llibre, "Pere Garau. Un Barri amb Història", ja recollia fa 12 anys la importància de la presència d'Encarna al barri de Pere Garau des de ben petita fins a la seva mort.

Foren els seus pares qui varen construir la casa que sempre habità al carrer de Llorenç Riber. ARCA ja va posar en valor la seva figura aconseguint que una placeta, sense nom, ubicada a la cantonada dels carrers de Luca de Tena amb Antillón, fos dedicada a la seva memòria instal•lant una escultura i una placa commemorativa.

Encarna Viñas Olivella (Lleida 1919-Palma 2004) es va llicenciar en Llengües Romàniques i va ser professora de literatura tant a l'ensenyament mitjà com a Magisteri. La seva passió per l'ensenyament i la cultura també la va orientar a una tasca de directora de teatre que la il·lusionava.

El seu activisme cultural per compromís familiar es va veure reforçat pel seu enllaç amb l'escriptor Josep Maria Llompart, fet que, potser, durant uns anys la va fer aparèixer una mica en segon pla.

Encarna brillava amb llum pròpia, emperò i la biblioteca de Pere Garau consideram no podria dur un nom més adient.

Una biblioteca que fa anys hauria d'estar oberta i a ple rendiment al barri més poblat de Palma
La manca d'equipaments de Pere Garau, és una constant i la futura biblioteca, probablement es queda petita abans de començar a existir. El local llogat des del mes d'abril de 2021 costa 2.115€ mensuals i la inauguració ja acumula molts de mesos de retard respecte a l'anunciat.

Volem recordar que Flipau amb Pere Garau manté una biblioteca d’intercanvi al Mercat de Pere Garau des de 2015 com a reivindicació per la manca d’equipamemts de la barriada.