7 de jul. 2022

ARCA col·labora amb la justícia per erradicar les pintades vandàliques

Fa uns dies el president d’ARCA va intervenir a una vista judicial sobre els perjudicis provocats per una pintada vandàlica a l'estació del tren de Sóller (Palma)

A la vista celebrada aquesta setmana sobre la pintada vandàlica feta l'any 2021 a l'edifici de l'estació del tren de Sóller, el president d'ARCA va intervenir per manifestar, com a entitat ciutadana representativa en matèria de patrimoni cultural, els danys i perjudicis que provoquen sobre la imatge de la ciutat i el seu Patrimoni, les pintades vandàliques que assolen la nostra ciutat. El judici continuarà a una segona vista durant la tardor.

Si totes les administracions s’impliquen el camí cap a la solució serà més fàcil

 


Des d'ARCA volem recordar que si totes les administracions s'impliquen, com en aquest cas ha fet la Policia Local de Palma i la Fiscalia, el camí cap a la solució definitiva serà més fàcil. Com sempre hem dit a ARCA la iniciativa ha de partir de l'Administració municipal i de les Entitats titulars de béns amb pintades vandàliques (per exemple, Instituts i edificis escolars, Educació; edificis administrtatius, cada Conselleria corresponent; edificis culturals com el Museu de Mallorca, el Consell de Mallorca) que han de proposar-se activament tenir netes les façanes (així s'aconsegueix un efecte disuassori molt important).

Resultats positius: sensibilització de l'Administració, restitució dels béns vandalitzats i efecte de dissuassió de futures malifetes

No hi ha dubte que una bona feina de col·laboració en la vigilància, la investigació i l'aplicació de la llei a favor del Patrimoni i de l'interès general dóna resultats positius:

. En primer lloc, l'acció de la justícia que permetrà a la llarga la restitució dels edificis vandalitzats i també finalment la restitució de la imatge de Ciutat i el seu Patrimoni
. En segon lloc un efecte de dissuasió perquè altres destructors de la nostra estètica ambiental s'ho pensin diverses vegades abans de disparar els espais perquè no surt gratuït i les penes i les indemnitzacions es poden donar en determinats casos, si fos necessari.

. I en tercer lloc, la sensibilització de l'Administracions davant uns fets que, ara ja no hi pot haver cap dubte, són perseguibles d'ofici i són sancionables.

Animam des d’ARCA a la Fiscalia, la Justícia i les Administracions a continuar en aquesta línea seriosa de feina a favor de la restitució de la dignitat en la imatge de la nostra ciutat i l’erradicació de les pintades vandàliques.