13 de jul. 2022

ARCA demana la neteja de les pintades vandàliques de l'Església nova de Biniamar.

ARCA DEMANA LA RETIRADA DE LES PINTADES VANDÀLIQUES A L'ESGLÉSIA DE SANTA TECLA A BINIAMAR

NO S'HA D'ESPERAR QUE VAGIN A MÉS. ARCA DEMANA LA NETEJA URGENT

 

Biniamar, llogaret del municipi de Selva, té una petita joia inacabada d'estil neogòtic d'ençà de l'any 1910. El temple —sense coberta— conegut coma l'església nova, es troba a la plaça del carrer de Sant Pau. Va ser dissenyat per l'arquitecte Guillem Reynés i apareix inclòs al catàleg del patrimoni històric de Selva.

De propietat eclesiàstica, té l'ús cedit a l'Ajuntament, el qual l'any passat afrontà importants obres de manteniment estructural. L'espai es fa servir de forma multifuncional esportiva i social.

A diversos punts de la façana de pedra del seu pórtic d’accés s’observen pintades vandàliques incipients, per això ARCA demana la seva neteja urgent, abans que actuïn com a reclam per afectar a espais majors, com poden ser els murs laterals.

Ens hem d’acostumar a afrontar el vandalisme al nostre patrimoni només detectar-lo, sense esperar a permetre nivells de degradació superior.

Des d’ARCA sabem que la pràctica de pintada feta, pintada esborrada és la millor manera de dissuadir aquest tipus de vandalisme.

Animam a l’Ajuntament de Selva a actuar ara, per millorar la imatge del seu Patrimoni i que tothom pugui sentir orgull del mateix.