10 de nov. 2016

ARCA demana que el traçat de barana afectat a la Costa de Sang sigui restituit amb criteris patrimonials

ARCA com a entitat que vetlla per la conservació i preservació del patrimoni cultural de Mallorca veu amb preocupació l'estat amb el qual va quedar la barana de pedra de la Costa de la Sang, després de l'accident de trànsit ocorregut a principis del mes de juliol, on un vehicle va impactar i acabà destrossant una part d'aquesta barana històrica.

ARCA demana una resposta de l'Ajuntament de Palma, davant la seva passivitat

Aquest és un element històric d'especial interès, que afortunadament s'ha conservat integrament fins a l'actualitat. Per aquest motiu ens adreçarem a l'Ajuntament de Palma en data de 13 de juliol on li demanavem que es realitzés un projecte de rehabilitació amb cura i sensibilitat per tal que aquest element cultural torni a ser present dins el tramat urbà del Centre Històric de Palma.

La nostra petició es concretava en dos punts:

1. Redacció d'un projecte de rehabilitació del tram de barana de la Costa de la Sang enderrocat per un vehicle.

2. Que el projecte sigui sensible i respectuós amb l'original, i pugui quedar integrat dins tot el conjunt.

El regidor d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma ha estat informat personalment

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma, Rodrigo Andrés Romero ha estat informat personalment al respecte i encara esperem una resposta de part seva a la nostra petició.

L'estat actual de la barana és un perill per a la seguretat ciutadana


Actualment, ARCA no ha rebut resposta de l'Ajuntament de Palma, llavors demanem celeritat i que es comenci a redactar un projecte amb criteris patrimonials. Cal recordar, que durant la celebració de la Setmana Santa, en aquest punt es concentra gran quantitat de públic i l'estat actual de la barana podria ser un perill per a la seguretat ciutadana.