24 de nov. 2016

ARCA condemna l'atac vandàlic que ha sofert l'església de Santa Creu.

Es pot protestar sense destruir, ni fer malbé el Patrimoni

ARCA vol manifestar la seva total condemna a l'atac vandàlic que ha sofert el portal d'entrada lateral de l'església de Santa de Creu, situat a l'homònim carrer, a l'històric barri del Puig de Sant Pere.

Aquests atacs indiscriminats contra una part important del nostre Patrimoni Cultural són intolerables i mereixen ser aclarides les responsabilitats, com ja va passar amb les pintades al Baluard del Príncep.

La llibertat d'expressió no justifica que s'hagi de fer malbé a un element cultural d'aquestes característiques, el qual figura com a Bé Catalogat amb una protecció màxima d'A1 per l'Ajuntament de Palma i també està declarat com a Bé d'Interès Cultural (BIC) des de l'any 1976.

Es pot manifestar el desacord o la protesta de moltes maneres sense fer malbé el patrimoni públic o privat

No tenim cap dubte de que una pancarta davant el mateix lloc aguantada per les persones que han atemptat contra el patrimoni, hauria causat un efecte molt més eficaç.

La pedra de marès de Ciutat pateix contínuament agressions amb pintura ; les conseqüències són nefastes perquè per fer-les netes tan sols es pot rascar i ferir la pedra original. Demanam més conciència i més control.

ARCA desitja que accions d'aquest tipus no tornin a succeir, que la protesta i la reivindicació es facin dins unes normes de civisme i respecte pel Patrimoni Històric i Cultural.