29 de nov. 2016

ARCA. Campanya de denúncia de les agressions estètiques d'alguns negocis de Palma.

ARCA inicia una campanya en la que setmanalment denunciarem públicament, a través dels mitjans de comunicació algunes de les agressions estètiques amb incompliment de normativa urbanística que, cada vegada més, s'estàn provocant a Ciutat.

També inclourem a la campanya les alteracions de la normativa urbanística que puguin provocar particulars, entitats i la mateixa administració.

Ñam Ñam., cadena de venda per màquina de productes d'alimentació, ha instal.lat al carrer Unió, 10 del Centre Històric de Palma un dels seus negocis.

A criteri d'ARCA dit negoci no compleix la normativa pels següents motius:

1. Materials. Els materials no són els acceptats a Centre Històric, declarat com a BIC amb la categoria de Conjunt Històric des de 1972.

2. Color. El color de marca, un taronja molt vistós, no està acceptat a la carta de colors de Centre Històric de Palma.

3. Alteració del conjunt de la façana. La normativa diu que cap element a la façana pot alterar la percepció de conjunt. És evident que el que cerca aquest negoci és fer-se notar o destacar davant la resta.

Mentre que la famosa normativa sobre paisatge urbà anunciada per l'Ajuntament de Palma no arriba, ARCA exigeix al Consistori que faci complir la normativa actual, que no permet aquest tipus d'instal.lació.

Demanam a l'ajuntament una actitud preventiva i que actui per a corregir els incompliments

A més li demanam que tengui una actitud preventiva, ja que veim que les declaracions responsables que sembla és l'únic tràmit que s'exigeix actualment, és molt permissiu per on es filtren tot tipus d'il.legalitats estètiques.

La ciutat de Palma està patint cada vegada més agressions i la prevenció pràcticamente no existeix.

A més de la denúncia pública, també presentarem setmanalment escrits a l'ajuntament per a que actuïn contra els incompliments de la normativa que denunciem.

La imatge digna de la ciutat és un actiu econòmic i a més la gent d'aquí, hem de poder reconèixer Palma.


Conservem la personalitat de la nostra ciutat!