14 d’abr. 2016

ARCA veu com el projecte de sa Feixina es convertirà en l'explanada més cara de la història

ARCA continuarà fent feina per salvar el monument de sa Feixina

Hila i el seu equip demostren menyspreu pel patrimoni i les petjades de la història

La justificació legal d’aquesta passa cap a de la destrucció és molt feble i ARCA presentarà una al·legació contundent en contra de la seva destrucció.

L'explanada més cara de la història

L’Ajuntament de Palma pretèn enterrar 170.000 euros més els 40.000 euros ja gastats en l’adaptació a la Llei de Memòria Històrica a l’any 2010, un total de 210.00 euros en construir una explanada a una ciutat a la que si qualque cosa sobra són explanades.

Consideram que donar una passa més cap a la destrucció del monument és anar en  contra del patrimoni i és una demostració d'incapacitat política.

Una decisió poc democràtica

ARCA vol criticar un ajuntament que se jacta d'abogar per una manera de fer política participativa i democràtica i s’atreveix a donar pases cap a la destrucció d’un monument que compleix la Llei de Memòria Històrica i pel qual es va aconseguir el consens.

Cap dels tres partits que governen duien al seu programa electoral destruir sa Feixina. Tampoc ho diu al seu acord de govern, el qual parla de “desmuntar” i sempre s’han negat a fer una consulta popular per a aquesta qüestió, fet lamentable i demostratiu de un tarannà un tant autoritari.

Continuarem treballant

En qualsevol cas ARCA no tira la tovallola perquè mentre un element patrimonial estigui aixecat, hi ha esperances. Tenim una sèrie d’activitats preparades per continuar amb la nostra campanya de defensa d’un monument únic a la nostra ciutat, obra pòstuma d’un dels arquitectes mallorquins més importants: Francisco Roca Simó.