6 d’abr. 2016

Argument 7 en defensa de sa Feixina: Defensar-lo des dels valors democràtics i antifeixistes

Avui hem enviat a les regidores i regidors de l’Ajuntament de Palma un nou argument dins la nostra campanya de defensa del monument de sa Feixina. Es tracta de l’argument número 7.

Perquè el monument de sa Feixina es defensa des dels valors estrictament democràtics, de progrés i des d'una visió clarament antifeixista

Els actuals governants de l’Ajuntament de Palma no són ningú per repartir credencials d’antifeixistes o del contrari.

ARCA defensa el manteniment del monument de sa Feixina des dels valors estrictament democràtics, de consens i de respecte pel patrimoni. Per tant és intolerable que l’equip de govern de Cort alimenti els insults i les acusacions injustificades i falses.

Moltes de les persones que integren ARCA, per edat i circumstàncies vitals tenen al seu “currículum”, haver lluitat contra la barbàrie del franquisme i la terrible repressió del trànsit a la democràcia. De fet, tendrien moltes coses que explicar i aportar a la gent jove que ara governa que no ha viscut les persecucions dels grisos ni la esperança i alhora la por de la lluita per les llibertats en aquella època.

Per tot això resulta d’un talant demagògic i falsejador de la història utilitzar com a únic argument per destruir el monument de sa Feixina que és un símbol feixista.

Aquest monument tot i que originalment va ser un monument a unes víctimes de la guerra civil, ara està despullat de qualsevol símbol ofensiu. És un element arquitectònic d’interès patrimonial i a més pot ajudar a explicar a la gent jove l’horror de les guerres i les dictadures.

Els anteriors governs municipals han estat com a mínim igual de democràtics que l’actual.

Abans del govern municipal actual han hagut altres governs democràtics. Potser es pensen que tots eren feixistes menys ells? Potser que pensin que el govern d’Aina Calvo era feixista per consensuar l’adeqüació del monument a la Llei de Memòria Històrica?
No entenem a què espera el govern municipal per a rectificar.


La sortida intel·ligent i a valorar democràticament és la capacitat de rectificar i abandonar els afanys destructius de patrimoni. ARCA continuarà sempre estenent la mà a l’equip de govern per a la conservació i el consens