14 d’abr. 2016

ARCA organitza dos recorreguts literaris durant el mes d'abril

ARCA dedica aquest mes d'abril dos itineraris culturals a la literatura, on les rondalles, escriptors i poetes seran els protagonistes del programa de recorreguts embARCA't, que la nostra entitat du a terme des de l'any 2000.

recorreguts embARCA't

Dissabte 16 d'abril a les 10'30h.

"Palma: ciutat de Rondalles". 
  
dirigit per Albert Bouzas.
  
sortida: Seu d'ARCA. Carrer de Can Oliva, 10 baixos.
  
preu: 5€ socis i estudiants
         8€ no socis

Inscripció prèvia, places limitades.

Les Rondalles Mallorquines són una de les joies més preuades del nostre patrimoni immmaterial. Poder gaudir d'elles avui en dia no seria possible sense el titànic esforç que feu Antoni Maria Alcover Sureda (1862, Manacor-1932, Palma) per reunir-les per escrit al seu famós aplec.

Les històries que ens conten les rondalles solen ocórrer a entorns fantàstics i imaginaris o bé a la Part Forana de Mallorca. Però n'hi ha un grapat que succeeixen a la ciutat de Palma i als seus voltants. A través d'aquest itinerari recrearem algunes d'aquestes rondalles, ubicant-les als llocs concrets de Ciutat on es localitzen i aprofitant el patrimoni literari per acostar-nos al patrimoni arquitectònic.


Dissabte 23 d'abril a les 10'30h.

"Palma a través de la Poesia i la Narrativa".

dirigit pel professor d'història Josep Francesc Borne Mas.

Recorregut literrari de Sant Jordi, on explicarem la història de la ciutat en llocs
concrets que fan referència a escriptors i poetes, com és el cas de Miquel dels Sants Oliver, Miquel Costa i Llobera, George Bernanos, Ramon Llull, Jorge Luis Borges, Guillem Colom, Joan Alcover, Antoni Maria Alcover, Santiago Rusiñol, Maria Antònai Salvà, Rubén Dario, Salvador Espriu i Josep Maria Llompart d'entre d'altres.

sortida: Seu d'ARCA. Carrer de Can Oliva, 10 baixos.
  
preu: 5€ socis i estudiants
         8€ no socis

Inscripció prèvia, places limitades.