15 de febr. 2016

Recorregut embARCA't: “Monstres i criatures de Palma”.

Albert Bouzas explicant a les
persones assistents al recorregut.
Fotografia: Neus Bouzas.
El passat dissabte ARCA va organitzar un recorregut embARCA't titulat “Monstres i criatures de Palma”, el qual fou dirigit per Albert Bouzas, qui ja ha dirigit altres magnífics recorreguts amb la nostra entitat, com ara l'arribada de l'emperador Carles V a Palma o el desbordament de sa Riera.

La ruta del passat dissabte es centrava en curiositats i en detalls arquitectònics. Es tractava de fixar-nos en criatures, monstres o animals, ja siguin reals o fantàstics, que apareixen a les façanes d'edificis del centre històric de Palma. Això ens donà peu a parlar, d'una banda, d'anècdotes o llegendes relacionades amb aquests sers i, per altra banda, a parlar d'algun fet important que succeí en aquests indrets en el cas que no hi hagués cap llegenda relacionada amb les criatures.
Albert Bouzas explicant alguns detalls davant la façana de Cort.
Fotografia: Neus Bouzas.

El recorregut tingué presents els següents edificis històrics de Palma: Parròquia de Sant Miquel, Can Fortesa-Rei, Magatzems El Àguila, Cort, Seu del Consell de Mallorca, parròquia de Santa Eulàlia, Can Catlar del Llorer, basílica de Sant Francesc, Can Alabern, Palau Episcopal, Catedral, palau de l'Almudaina, passeig des Born, Can Sales Menor, Ses Carasses, Can Rullán i la plaça de les Tortugues.