19 de febr. 2016

ARCA celebra que l’Ajuntament de Palma atengui la nostra petició de catalogar l’edifici del Port del Molinar

La petició de catalogació va partir d’ARCA amb el suport de tota la campanya “Al Molinar, Port Petit”.

L’edifici del Club Marítim Molinar de Llevant és un dels més antics de la zona.
A més, el seu aspecte  senzill però emblemàtic confereix  personalitat a la zona. Sempre deim que és una de les “Postals del Molinar”.

L’edifici original és d’un arquitecte de renom, Carles Garau (1896-1958). Tot i que ha patit algunes modificacions, l’edifici actual es mereix una figura de protecció que garanteixi la conservació de la postal urbana que forma part del nostre patrimoni històric, arquitectònic i paisatgístic.

L’edifici va ser projectat  l’any 1927. Aquest i port  del Molinar conformen un conjunt indivisible. Protegir primer l’edifici i també el port implicarà mantenir uns valors patrimonials de la zona. Valors que generen riquesa amb garantia de futur.

Pèrdua de personalitat del Molinar. ARCA ha demanat una normativa d’estètica i tipologia que conservi l’ambient de barriada històrica.

ARCA, com a membre del consell de Gerència d’urbanisme de Palma, ve alertant de la pèrdua de personalitat accelerada de la barriada. Gairebé a cada reunió venim demanant l’adoptament de mesures per a determinar la tipologia i l’estètica de les noves edificacions, ja que la pressió sobre la barriada fa que desapareixin les construccions humils originals i les noves no s’han d’adapten avui per avui a cap normativa que conservi un ambient com a barriada històrica que es reconeix que és el Molinar.

Catalogar l’edifici és tan sols una primera passa  i important passa. La següent i urgent és rehabilitar el Port del Molinar dins les seves dimensions.

A ARCA consideram que la catalogació de l’edifici és una primera i important passa, per aquest motiu ho vàrem sol.licitar fa unes setmanes.


Ara bé la passa que s’ha de donar definitivament és garantir la protecció i rehabilitació de tot el port amb un projecte que garanteixi les peticions de qui defensam el Molinar i el compromís polític de tots els partits que governen les institucions balears.