1 de febr. 2016

Candidatures al PREMI PROTECCIÓ DEL PATRIMONI

TRES CANDIDATURES  EXCEPCIONALS: L’empresari Mikael Landström (EDIFICI TENIS I HOTEL PORTITXOL), l’empresari Joan Ramis (FÀBRICA RAMIS) i el Casal de Cultura. Museu de Sóller

ARCA celebra el seu sopar anual de lliurament dels premis CONSERVACIÓ DEL PATRIMONI i DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI el proper dijous dia 4de febrer.

Les tres candidatures són exel.lents i sempre ens agrada destacar que per a nosaltres el que és molt important la nominació que el fet circumstancial de que un resulti guanyador de la votació que es celebrarà durant el sopar.

DUES INICIATIVES EMPRESARIALS MODÈLIQUES I UN EXEMPLE DE CONSTÀNCIA I CURA DEL PATRIMONI

Enguany tenim tres candidatures que ens obrin l'esperança cap al futur del Patrimoni.
Dos empresaris modèlics: Mikael Landström i Joan Ramis que no han vist al Patrimoni cap entrebanc, al contrari, ho han percebut com un PLUS per a les seves iniciatives empresarials.

I una entitat a Sóller, constant en la seva lluita per a la recuperació i la difusió del Patrimoni de Mallorca

Les candidatures al PREMI PROTECCIÓ DEL PATRIMONI d’aquest any són:

·        Mikael i Johana Landström per la seva trajectòria empresarial vinculada a la preservació del Patrimoni a Palma: Hotel Portitxol i Edifici del Tenis.
·        Joan Ramis  per la seva iniciativa empresarial i de recuperació del Patrimoni a la Fàbrica Ramis a Inca.
·        Casal de Cultura. Museu de Sóller pels seus 58 anys de feina per la cultura, la llengua i el Patrimoni.

MIKAEL I JOHANA LANDSTRÖM:  TENIS, PORTITXOL...
Mikael i Johana Landström són empresaris pels qui el guany immediat no és el més important. Ells creen, inventen, recuperen i treballen i fan treballar a gust. L’aventura de recuperar l’edifici de El Tenis, una joia arquitectònica pública a la ciutat de Palma, ha estat consumada enguany, amb reconeixements i agraïments.  De fet l’arquitecte Rafel Vidal va ser premiat amb el Ciutat de Palma, i no va oblidar mencionar aquests empresaris exemplars en recollir el premi. A l’Hotel Portitxol (1952) i la seva implicació amb la barriada ja havien donat mostres de ben fer. Per tot això ARCA està molt contenta de poder fer-los aquesta menció/candidatura .

JOAN RAMIS PER LA RECUPERACIÓ PATRIMONIAL DE LA FÀBRICA RAMIS
Aquest empresari atípic, estudiós de l’humanista i naturalista, l'Arxiduc Lluís Salvador, no va dubtar fa tres anys en tornar a donar vida a la fàbrica familiar Fàbrica Ramis a Inca.  Es tracta d’un emblemàtic edifici ubicat en el cor de Mallorca. És una construcció industrial aixecada a finals de 1920 per a acollir una fàbrica tèxtil. A la dècada dels anys 60 fou adquirida per la família Ramis que la reconvertí en una factoria de pell i marroquineria. Avui els  hereus l’han reconvertit en un centre social i cultural destinat a cobrir les necessitats en aquests àmbits de la ciutat d’Inca. El tractament respectuós amb el patrimoni en tots els detalls, i el futur obert i prometedor fa que sigui, també, una candidatura excel.lent al premi Protecció del Patrimoni

CASAL DE CULTURA. MUSEU DE SÓLLER

Entitat que ha complit 58 anys treballant per a la cultura i la llengua. Ha organitzat tot tipus d’actes musicals, exposicions i conferències. També es dipositària i va ampliant, fons cedits per particulars que van des de vestuari d’època, màscares, il.lustracions científiques fins a ceràmiques o eines quotidianes en desús. Fons pictòric i arqueològic, a més de cuidar el patrimoni de la comarca de Sóller. Aquesta candidatura és un reconeixement a la feina feta i un impuls per la feina de futur. Sense dubte una candidatura excel·lent pel Premi Protecció del Patrimoni.