19 d’oct. 2015

Recorregut embARCA't: “El Velòdrom del Tirador: joia del patrimoni esportiu de Ciutat”.

Grup organitzat per ARCA a la pista del Velòdrom del Tirador.
ARCA va realitzar un recorregut embARCA't el passat dissabte 17 d'octubre titulat: “El Velòdrom del Tirador: joia del patrimoni esportiu de Ciutat”. 

L'activitat s'estructurà primer de tot amb una conferència a la seu d'ARCA, on l'historiador i investigador Manel García ens va apropar i profunditzar en la història del Velòdrom del Tirador, en ús des dels anys 1903 i 1973.

El Velòdrom del Tirador fou durant moltes dècades un dels millors de tot l'estat espanyol, on es varen dur a terme competicions de caire nacional i internacional.

Xalet del Velòdrom del Tirador, obra de Gaspar Bennazar (1918)
El promotor d'aquesta obra fou el Veloz Sport Balear, entitat que encara existeix a dia d'avui i que ha estat propietària d'aquests terrenys fins fa pocs mesos. En l'actualitat l'Ajuntament de Palma és el seu nou propietari.

ARCA considera que aquestes antigues instal·lacions esportives i el xalet annexe al velòdrom, obra de l'arquitecte Gaspar Bennazar a l'any 1918, haurien d'estar incloses al catàleg de Patrimoni de l'Ajuntament de Palma i que tota aquesta zona s'hauria d'integrar en un futur parc o en dotacions lúdico-esportives obertes a la ciutadania, on es pogués explicar i contextualitzar la història d'aquest indret de Palma, que tantes alegries va donar a la seva ciutadania.