14 d’oct. 2015

ARCA organitza un acte doble en defensa del Port del Molinar

Biel Horrach, Pere Nicolau, Àngels Fermoselle i Pedro Martínez.
Fotografia: Benet Bohigas.
ARCA ORGANITZÀ UN COL.LOQUI SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL DEL PORT DEL MOLINAR I EL SEU FUTUR
 
Al col.loqui participaren:
 
- Pere Nicolau. Arquitecte.
 
- Biel Horrach. Director general d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma.
 
- Pedro Martínez. Portaveu campanya de la "Al Molinar, Port Petit".
 
- Àngels Fermoselle, ARCA.
 
L’objectiu actual de la campanya “Al Molinar, Port Petit”, és que no se deixi passar el temps i dins aquest primer any de legislatura ja s’adoptin mesures que facin impossible qualsevol ampliació al Port del Molinar i que es rehabilitin el port i el seu edifici que tenen un potencial econòmic i social important.
 
Presentació del conte “EN - - - -  , NA - - - - I EL PORT PETIT”
 
Un conte dins la col.lecció de “Els Contes de s’Abu”, als quals els protagonistes són la nina o el nin  al qual se li conta el conte .
 
L’autora del conte, Àngels Fermoselle, sense anomenar el Molinar, explica com una nina molt expressiva va a visitar a un amic seu que viu a prop de la mar i queda entusiasmada amb la bellesa de l’entorn, la casa del port que té una torre, els corbs marins, la mar i el propi port. El seu amic li explica com molts anys abans uns gegants dolents volien destruir el port i la seva casa de la torre  perquè volien fer un port molt gros pels seus vaixells de gegants. Llavors la gent de la ciutat es va ajuntar i va descobrir el punt dèbil dels gegants i aconseguiren que partissin i no tornessin mai més.
 
L’arquitecte Pere Nicolau acompanyà a l’autora en aquesta presentació.
 
L’arquitecte Pere Nicolau sempre s’ha pronunciat en contra de qualsevol ampliació al petit port del Molinar.
 

La campanya “Al Molinar, Port Petit està integrada per Salvem es Molinar, ARCA, GOB, Vogar i Ciar, Amics de la Terra i Greenpeace