1 d’oct. 2015

ARCA ha mantingut una reunió amb el batle de Palma José Hila, la primera de la legislatura

Era una reunió pendent des de principi de legislatura per tractar temes generals d’interès per ARCA. A la reunió han acompanyat el tinent de batle Miquel Comes i el regidor de Cultura Miquel Perelló. En nom d’ARCA han assistit el president Pere Ollers i els vicepresidents Josep Massot i Àngels Fermoselle.

ARCA ha demanat l'aprovació urgent del Pla de Protecció per a Santa Catalina així com un Pla d’Usos pel centre històric de Palma que eviti la transformació comercial en contra dels habitants, per donar servei  prioritàriament als milers de turistes que aboquen una concentració excessiva de creuers tots a l’hora.

També, i per combatre l’incivisme hem sol.lictat que s’estudïi la creació d'un equip de persones “guardes dels béns públics”, ja siguin immobles o espais oberts.
Hem demanat que l’Ajuntament de Palma que consideri presentar projectes patrimonials per ser subvencionats per la taxa turística entre els quals prioritàriament Can Serra (casal Gòtic) i Ses Casetes de sa Costa des Teatre, elements singulars pel qual hem demanat la garantia de conservació i protecció.


Respecte al Monumemt de sa Feixina hem reiterat la nostra petició de diàleg per cercar el consens i la conservació i hem convidat al batle a assistir a un acte previst a ARCA pel dia 6 d’octubre on una sèrie de persones expertes reivindicaran des dels distints àmbits la conservació del monument.