9 d’oct. 2012

IX Trobada de defensa del Patrimoni Cultural a Mallorca

ARCA i SOS Monuments organitzen una trobada els dies 12, 13 i 14 d’octubre, on s’ha dissenyat un programa de visites a llocs d’interés patrimonial de Mallorca i Ciutat.


La trobada permet avaluar l’estat, la situació i les problemàtiques en les quals es troba el patrimoni cultural de Mallorca.

La trobada presenta com a objectiu cohesionar les associacions més dinàmiques d'Espanya, fer pinya i aprendre a visitar les altres ciutats amb gent del lloc, aprofundint en aquells aspectes més importants a nivell local. D'altra banda, crear una xarxa humana d'associats i potenciar les relacions personals entre ells.

El darrer dia es durà a terme un debat entre les diferents associacions i particulars que hi vulguin participar, per tal que aquestes reflexions quedin reflexades en una Carta de la localitat organitzadora.

SOS Monuments

L'associació per la defensa cívica del patrimoni cultural, SOS Monuments, nascuda a Catalunya el 1997, és una iniciativa d'un grup de professionals voluntaris preocupats per obrir canals de participació de la societat en la democratització i control de la gestió del patrimoni cultural. Un patrimoni cultural entès en el sentit més ampli, des de l'històric-artístic tradicional, fins a les noves formes de béns d'interès cultural, tant materials com a immaterials.

ARCA lamenta el desinterès mostrat pel Consell de Mallorca

ARCA va demanar dins el marc de la trobada, poder entrar dissabte 13 d’octubre a la finca pública de Raixa i el Consell de Mallorca ni s’ha molestat en contestar la nostra sol·lícitud.

ARCA no entèn el desinterès que ha mostrat el Consell de Mallorca en aquesta trobada. Com a entitat de referència a Mallorca a nivell patrimonial amb 25 anys de feina a favor del patrimoni cultural, ens preocupa la nula resposta de la màxima institució a nivell patrimonial a Mallorca.

És una llàstima, que entitats nacionals a nivell de la defensa del patrimoni cultural es fixin en ARCA i les pròpies institucions locals, no col·laborin mínimament en aquesta trobada.