24 d’oct. 2012

Manca de respecte per a la torre de defensa de Cala Figuera. Afegeixen una torre amb radars al despropòsit inicial

L’impacte paisatgístic de les antenes és intolerable i ARCA torna a aixecar la veu per a exigir una rectificació


Fa temps  que degut a l’entrada de pasteres a les costes mallorquines durant els darrers anys, la Guàrdia Civil tingué la nefasta idea de col·locar una antena radar dins la torre de defensa de Cala Figuera (Santanyí). Com que aquesta idea, li fou denegada, decidiren que l’antena radar conviuria eternament devora una torre de defensa del segle XVI. Recentment s’han afegit altres antenes de control al despropòsit inicial.

Hi ha cops a la vida que la convivència és impossible des d’un primer moment i per aquest motiu ARCA vol denunciar una de les actuacions amb més poc seny que hem vist mai i malauradament, cap administració local, ni l’Ajuntament de Santanyí, ni el Consell de Mallorca s’han oposat.

L’impacte paisatgístic és intolerable i ARCA torna a aixecar la veu per a exigir una rectificació

Les administracions obligades a preservar el Patrimoni Local davant l’Administració Central

Algunes decisions del govern central, perjudiquen la imatge del patrimoni local.

L’excusa de la seguretat o control no és suficient, perquè la imatge del patrimoni històric de Mallorca quedi danyada. Les administracions del govern central a les Illes actúen impunement, sense que les administracions locals aturin decisions tant greus com aquesta.

Altres casos que malmenen el Patrimoni de Mallorca
Com a exemples, cal recordar que al Palau de l’Almudaina hi ha dues càmeres de seguretat a les façanes de la costa de la Seu i a la de l’Hort del Rei, les quals vulneren la seva imatge, però l’excusa és la seguretat.

El mateix argument, va esgrimir AENA, quan esbucà les cases de Son Mosson (març de 2009).

Les administracions locals, en aquest cas l’Ajuntament de Santanyí i el Consell de Mallorca han de fer rectificar a la Guàrdia Civil i amb la llei a la ma ordenar que es desinstal·li aquesta antena radar, perquè és il·legal, al situar-se tant aprop d’un Bé d’Interès Cultural.

ARCA desitja que la Delegació del Govern a les Illes Balears també s’interessi en aquest assumpte i pugui donar les passes legals per rectificar, en aquesta desafortunada actuació que s’ha dut a terme envers d’un bé cultural de primer ordre, que ha provocat la indignació de tothom que ho veu, especialment de la gent de Cala Figuera.