9 de març 2012

LAMENTABLE ADEU A “ES BORN”. ARCA EXIGEIX RECTIFICACIÓ

Des d’ARCA volem manifestar la nostra indignació amb l’Ajuntament de Palma pel seu menyspreu al Patrimoni i a la Història del Born.
 
Avui matí, abans de que tan sols estigui aprovada definitivament la normativa d’usos dels espais públics de Palma, ja estan instal•lant biombos, estufes, cadires i taules al Born i per tant destruint la seva unitat paisatgística.

ARCA manifesta la incomprensió cap a una regidora: Irene San Gil, responsable de l’àrea que tan sols no ha contestat la nostra petició per mantenir una reunió amb ella i plantejar-li la necessitat de fer una excepció evitant la instal.lació de terrasses al Born i a qualque altre lloc emblemàtic de ciutat. ARCA du més de 25 anys defensant el centre de Palma. La regidora en uns mesos sembla que està disposada a tirar enrere la feina ciutadana de conscienciació que costa tant dur endavant.

El passeig més emblemàtic de ciutat pot perdre la seva personalitat. S’ha d’aturar aquest desgavell.

 
No sabem quins motius hi ha per tantes preses per afavorir tres comerços de restauració del Born. És decebedor i indignant la manca de voluntat de diàleg per part de l’Ajuntament. El Born és un àgora ciutadana que així és va concebre i així s’ha de mantenir. Poques vegades l’adjectiu “emblemàtic” per un indret ciutadà carregat d’història, ha tengut més sentit.

ARCA exigeix una rectificació a no ser que pel consistori siguin més importants aquests tres bars que la resta de la ciutadania

ARCA no està en contra d’instal•lació de terrasses que donin vida al carrer. Però al Born  DE CAP MANERA ES PODEN CONSENTIR. Perdem moltísim més del que es pot guanyar. Ja està bé d’improvisar solucions a costa de destruir Patrimoni, en aquest cas la destrucció d’una imatge, d’un paisatge i d’una història.

Demanam al Batle Isern la seva intervenció. 
Tenim prevista una reunió amb ell per tractar temes generals de Palma pel dimecres que ve, i així li farem saber personalment si no reacciona abans.