28 de març 2012

ARCA ha mantingut una reunió amb el Director General de Comerç de l’Ajuntament de Palma

ARCA crítica la saturació de bars i restaurants a determinats carrers (Fàbrica seria l’exemple més clar).

Destrueix el teixit de petits comerços i fan fugir la gent que hi habita, que són qui donen autèntica vida als barris.


ARCA va mantenir la setmana passada una reunió amb el  director general de Comerç de l’Ajuntament de Palma, Juanjo Barceló. La visita  es va desenvolupar en un clima de cordialitat.

En primer lloc ARCA va insistir en que, d'acord amb el seus criteris fundacionals que es reflecteixen fins i tot en la denominació de l’entitat: Associació per a la REVITALITZACIÓ dels Centres Antics, és imprescindible conservar i potenciar el teixit urbà del petit comerç.

Permetre que hi hagi zones saturades de bars, allunya el petit comerç i als habitants que són qui realment donen vida a les barriades les 24 hores. És el cas del carrer Fàbrica i de tants d’altres. L'Ajuntament diu que no pot impedir que s’estableixin determinat negocis, si compleixen les normatives. ARCA discrepa d’aquest criteri, ja que la utilització del carrer és competència del consistori i la limitació de negocis amb plans específics també és possible si hi ha voluntat política. ARCA en qualsevol cas va demanar  que l'Ajuntament faci cumplir els seus propis reglaments. A més de proposar l’actuació eficaç de la policia de barri en el seu treball arbitral i componedor.

També insistírem sobre la necessària normativa de retolació i decoració de les façanes també per barris per evitar la despersonalització.

Comerços històrics i espais genuïns
 
ARCA vol dedicar una menció especial als comerços històrics insistint en la seva vàlua i fins i tot en la importància d'oferir al visitant quelcom genui (ca la Seu, casetes de la Costa del Teatre:"arquitectura de la fusta" i molt fotografiades...)

ARCA demana una actitud col·laboradora de l'ajuntament amb els petits comerços sempre amb respecte als valors patrimonials estètics dels entorns.