27 d’oct. 2010

ARCA s’oposa al vial previst vinculat a la urbanització de Son Bordoy i que dividiria en dos la zona agrícola del Molinar

Des d’ARCA volem manifestar la nostra preocupació pel futur de la zona agrícola del Molinar si es fa el vial paral·lel al carrer de Llucmajor per a connectar la planejada urbanització de Son Bordoy a la nova connexió de l’autopista a l’altura del torrent Gros.

Aquest paisatge agrícola tan a prop de la mar és un dels grans actius paisatgístics de Palma.

La construcció d’un vial com el previst, destruiria per sempre aquest paisatge i molt probablement seria la primera passa per a la urbanització de tota la zona.

Per tant, ARCA demana al Ple de l’Ajuntament de Palma que garanteixi la no execució d’un vial que duria tan negatives conseqüències pel patrimoni agrícola i paisatgístic de la zona.

Les dues connexions previstes amb l’autopista, a l’altura de Son Bordoy (en el cas que finalment es construeixi la urbanització) i a l’altura del torrent Gros, pensam que serien suficients per a descongestionar els actuals embossos que es donen al carrer de Llucmajor

ARCA demana claredat i rectificació en aquest punt i a més manifestam la nostra reserva sobre l'oportunitat de la urbanització de Son Bordoy.

No acceptam l’excusa del tramvia, demanam que es cerquin alternatives

A més, no acceptam que la futura implantació del tramvia, amb les bondats que implica, sigui l'excusa per la destrucció dels valors paisatgístics de la zona. Ben segur hi ha solucions que permetin conservar un indret singular.