15 d’oct. 2010

ARCA recorda al batle de Felanitx que la reivindicació per la conservació i rehabilitació de Santueri i sa Cooperativa han estat objecte defensa

Tranquilidad
El alcalde de Felanitx, Gabriel Tauler pidió «tranquilidad, ya que en todo momento habrá control arqueológico. En Felanitx, el Ajuntament siempre ha cumplido con estas cosas». Tauler también mostró su enfado con ARCA, ya que según el primer edil de la ciudad, «en todo este tiempo no se han preocupado por el patrimonio de Felanitx. Así como ahora se han preocupado por este elemento hidráulico, también pueden pedir al Consell de Mallorca el motivo del abandono que sufren el Castell de Santueri o el celler cooperatiu del Sindicat».

Declaracions a Última Hora, 14 d'octubre de 2010 del batle Felanitx, el Sr. Gabriel Tauler Riera.

ARCA li vol recordar que també ha criticat la destrucció de l’estètica del carrer principal de Cas Concos, per una política urbanística equivocada del seu Ajuntament.

També hem de lamentar durant els darrers temps la pèrdua de l’edifici de la Guàrdia Civil de Felanitx, antiga possessió de sa Torre del segle XVIII o la destrucció d’una timba del segle XIX situada al carrer Jaume I.

El Patrimoni, de vegades humil, però que ens recorda la nostra història llunyana i propera, continua essent una assignatura pendent pels nostres polítics, de totes les afiliacions.
De fet ARCA està fent molta feina per aconseguir la seva conscienciació des de la més absoluta independència política.

Ens ha sorprès la injusta reacció del batle de Felanitx com volguent donar a entendre que ARCA no critica altres actuacions, perquè depenen d’una altra institució i de color polític. Volem recordar per exemple que ARCA té una causa oberta contra el ex-batle de ses Salines, del PSOE, per destruir parcialment el Quarter de Carabiners de sa Colònia de Sant Jordi.

En el cas de l’aparcament de la plaça Major de Felanitx a més dels controls arqueològics hi ha d’haver la voluntat política de conservació al seu lloc original. Aquest és el plus que han de demostrar els polítics de Felanitx si realment volen conservar la seva història.