8 d’oct. 2010

SALVATS DOS ELEMENTS PATRIMONIALS

CATALOGACIÓ DE CAN BIBILONI I UN CONJUNT HIDRÀULIC DEL MOLINAR

ARCA es felicita perquè s’evita la pèrdua de Patrimoni i a més els dos elements es cataloguen a proposta de la nostra entitat

La Comissió de Centre Històric i Catàleg de l’Ajuntament de Palma en reunió del passat dijous dia 7 d’octubre, va prendre dues decisions positives per a la protecció de béns patrimonials de Palma.

1- Va decidir la catalogació immediata de l’edifici de Can Bibiloni, situat al carrer d’Aragó, 8. Aquest edifici patia risc de demolició pels interessos de promotors i fa més de tres anys que ARCA ja havia instat la seva protecció. Concretament coria el risc en data de 24 de juliol de 2007 ARCA va instar a l’Ajuntament de Palma perquè protegís aquest magnífic edifici de 1928, obra de l’arquitecte Gaspar de Bennàssar.
Aquesta és una bona notícia, perquè l’Eixample de Palma, que ha patit molt els excessos urbanístics durant les darreres decàdes, no es podia permetre el luxe de perdre un edifici tan singular i relevant com can Bibiloni.

2- També es vadecidir l’ampliació de la fitxa de catàleg de protecció del conjunt hidràulic situat al carrer de Damià Reixach del Molinar. Es tracta d’incloure a la fitxa de catàleg del molí, el conjunt de sínia i safareig que encara es conserven.
En data de 9 d’agost de 2009 ARCA va instar a l’Ajuntament de Palma perquè ampliès la fitxa del catàleg referent al molí de vent d’extracció d’aigua situat al carrer de Damià Reixach del Molinar. La nostra entitat demanava que a part del molí, també fos inclòs una sínia i un safareig, per tal d’entendre millor el conjunt hidràulic.
ARCA felicita que la Comissió de Centre Històric i Catàleg hagi entès la necessitat de preservar tot el conjunt i ara desitja que l’Ajuntament de Palma també faciliti la restauració del conjunt.