22 d’oct. 2010

Dissabte 23 d’octubre instal•là un panell reivindicatiu a favor de la conservació del PATRIMONI ETNOLÒGIC de la Platja de Palma.

Aquesta participació està emmarcada a la jornada de sensibilització de l’ONCE a la plaça d’Espanya de Palma de 10'00 a 17'00 hores.

ARCA disposà d’un panell gran amb fotografies centrades en els elements etnològics que es conserven devora ses Fontanelles i les antigues pedreres de marès que estan ubicades a molts d’indrets de Can Pastilla, s’Arenal, ses Cadenes i a la costa.

També varem tenir una petita mostra de les eines que utilitzaven els trencadors de pedra de marès per a que les persones invidents poguessin tocar-les i sospesar-les.

Un dels darrers trencadors de Mallorca, Francisco Vich, va estar amb nosaltres al llarg del matí per explicar la vida i les tècniques dels antics trencadors.

ARCA ha reivindicat repetidament la necessitat de protegir tot el Patrimoni cultural i etnològic de la Platja de Palma i en concret les pedreres de marès i per aquest motiu hem fet al·legacions i accions de sensibilització ciutadana com aquesta.