27 de febr. 2009

ARCA participa a l'acte de inauguració del Pont des Tren

Àngels Fermoselle, presidenta de la Plataforma pel Parc de les Vies i membre de la Junta d'ARCA


Representants del Govern de les Illes Balears, del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma participaren amb ARCA, la Plataforma del Parc de les Vies i l'Associació de Veïnats a l’acte de inauguració del Pont des Tren.

Amb aques motiu, la Plataforma va repartir un recordatori amb un dibuix a “plumilla” del Pont des Tren amb la intenció de celebrar la restitució del Pont i no oblidar la imperdonable destrucció de l’original. L’autor del dibuix és Nicolau Caselles.
També havien instal·lat una exposició a la planta baixa de l’edifici de SFM adossat al Pont, amb més de 60 fotografies fetes per membres de la Plataforma el dia de la destrucció del Pont: el 5 de novembre de 2005.
La Plataforma pel Parc de les Vies junt a ARCA varen fer tot el possible per salvar el Pont des Tren. De manera , al nostre criteri, il·legal i amb absoluta insensibilitat i falta de respecte cap al Patrimoni, els anteriors responsables de les institucions el varen destruir.
Finalment varem aconseguir la restitució del Pont que es va fer sense ganes i ara ha estat millorat en els seus acabats per dignificar la seva imatge sota la direcció de l'arquitecte municipal Toni Sbert.
El Pont era i continuarà essent un símbol, però ara amb un contingut afegit: un símbol de allò que mai més ha de tornar a passar. Mai més qui te el deure de protegir el Patrimoni col·lectiu, ho pot destruir impunement.


diariodemallorca.es 28-2-2009 El Pont des Tren se abre de nuevo a los peatones