25 d’oct. 2023

PRUDENT SATISFACCIÓ SOBRE LES NORMES DE L'EMT RESPECTE DE PATINETS

Des de Patinetes y Bicis a Raya, volem valorar amb prudent satisfacció la prohibició que tindran els patinets elèctrics i els monocicles, per accedir els autobusos de l'EMT, la qual serà efectiva el 30 d'octubre.

Certament, aquesta mesura millora l'habitabilitat dels autobusos, deixarà de ser una font d'incomoditat pels passatgers i sobretot no minvarà espai als que si necessiten veritablement una reserva d'espai: persones amb problemes de mobilitat assistits per aparells o cadires de rodes i usuaris de cotxets d'infants.

EL PROBLEMA PRINCIPAL EL TENIM A LES VORERES I CARRERS PER ALS VIANANTS

Quan parlem de prudent satisfacció, ho fem perquè si no anem alerta i es treballa per oferir alternatives als patinets, «alguns conductors» poden sentir-se autojustificats per envair les voravies. Aquest potencial traspàs d'ús seria desproporcionat, ja que canviaríem la comoditat i el fet de guanyar espai, per incrementar el perill i la inseguretat dels vianants. En definitiva caminar amb normalitat seria encara més complicat, ja que hi ha patinets i bicis contínuament posant en perill la integritat física de qui camina.

Patinetes y Bicis a Raya, desitja mesures globals coordinades entre totes les regidories afectades: Mobilitat, Seguretat Ciutadana i Civisme, i Infraestructures, per avançar en tots els fronts oberts. Espai exclusiu pels vianants, vigilància i disseny segur de les voravies.

Avui en dia, tot i que la voluntat municipal ha demostrat treballar contra l'incivisme dels patinets, els resultats són minsos.
S'ha d'incidir alhora en tots els aspectes esmentats i els controls policials no s'han de limitar als carrils bici.

VIANANTS BICIS I PATINETS ELS MÉS DÈBILS

Tot i que el nostre objectiu és la defensa dels vianants i la crítica del comportament incívic de nombrosos usuaris de patinets i bicis, no podem deixar de dir que els cotxes són els elements més perillosos, si s'utilitzen incorrectament. El cas dramàtic d'una mare i una nina petita que han perdut la vida a Llubí, atropellades per una conductora que havia consumit estupefaents, ho demostra de manera terrible.

La dona vianant atropellada per un patinet fa dos dies al carrer Aragó i ingressada amb traumatisme cranioencefàlic, segons la premsa. És un cas més de la manca de respecte i els abusos. Els més dèbils són qui surten perdent.

Aquests darrers dies estan resultant especialment dramàtics pel que fa a accidents relacionats amb la mobilitat.

Aprofitam per reivindicar seguretat per a vianants enfront de tots els vehicles i també de les bicicletes i patinets enfront dels cotxes.
25 octubre 2023

Patinetes y Bicis a Raya
Campanya impulsada per ARCA