20 d’oct. 2023

ARCA ADVERTEIX QUE S'ESTÀ INSTAL·LANT UNA ARCADA DE FERRO DE GRANS DIMENSIONS A LA PART ANTIGA DEL CEMENTIRI DE PALMA

 

L'anomenat Arc de la llum en construcció 

AQUEST PROJECTE ÉS DE LA LEGISLATURA PASSADA I NO ES VA SOTMETRE AL DEBAT DE LA COMISSIÓ DE CENTRE HISTÒRIC

 ARCA ha advertit a batlia dels fets i ens consta que s'ha requerit tota la documentació. 

 ARCA vol manifestar la seva preocupació perquè, sense que públicament mai s'hagués dit res, s'està instal·lant un element de grans proporcions que condiciona una part del conjunt paisatgístic del Cementiri de Son Valentí. 

 Quan l'Ajuntament anterior va anunciar la reestructuració del cementiri, es va anunciar tan sols la recuperació dels camins i alguns espais d'estada a més de l'eliminació d'una sèrie de tombes que interrompien els recorreguts i es podien enfonçar si es caminava sobre elles. En cap moment es va parlar d'instal·lar un element com aquest.

 

UNA INICIATIVA QUE CONDICIONA LA CONTEMPLACIÓ DEL PATRIMONI

 

A criteri d'ARCA, una iniciativa com aquesta condiciona la contemplació del patrimoni del cementiri i hauria d'haver passat pel control de la Comissió de Centre Històric, ja que la fitxa de catàleg indica una protecció d'un nivell B, és a dir una protecció molt  important. 

 L'arc esmentat ja té llums instal·lades i les obres encara no han acabat. 

 Pel que hem pogut saber és una intervenció artística que rep el nom de "Capilla flotante".

 ARCA sempre ha donat la benvinguda a la ciutat de nous elements artístics i patrimonials, ara bé, es necessita d'un estudi previ respecte el seu impacte damunt l'entorn. 

 Demanam l'aturada de les obres, que se revisi la idoneitat, i que el cas sigui estudiat a la Comissió de Centre Històric, com era  preceptiu abans de l'execució. 

 ARCA fa anys que lluita per la conservació dels cementeris històrics i el de Palma és un dels més importants.