10 d’oct. 2023

PATINETES Y BICIS A RAYA :LES VORAVIES DE PALMA CONTINUEN ESSENT INSEGURES


PATINETES Y BICIS A RAYA RECLAMA MESURES EFECTIVES. NO BASTA FER CONTROLS ALS CARRILS BICI

Les dades estadístiques ofertes per l'Ajuntament de Palma sobre denúncies a patinets elèctrics, no suposen una millora suficient en la seguretat dels vianants en caminar per les voreres.

10 denúncies diàries de mitjana, dada que s'extreu de les esmentades estadístiques, no són en absolut el nombre real d'incompliments. A més, de les 10 multes diàries, el gruix es refereix a infraccions normatives relacionades amb la seguretat individual dels conductors (armilles, auriculars...), els vianants continuam amb la por al cos.


UN CANVI D'ACTITUD POSITIU, PERÒ QUE S'HA DE VEURE REFLECTIT EN ELS RESULTATS


Patinetes y Bicis a Raya, reconeix el canvi d'actitud del govern municipal palmesà respecte al control d'infraccions de patinets i bicicletes. I ho valoram molt positivament. No obstant això, pensam que s'ha de rompre amb dinàmiques de control a carril, bici i poc més. La realitat és que la percepció del perill «silenciós» en caminar no ha variat. Els patinets surten sobtadament en silenci de les cantonades, per darrere, pel costat..., mentre estàs caminant per les voreres o espais de vianants.


CONTROL REAL DE LES VORERES

La constant al·lusió de manca efectius policials, deuria, a més d'augmentar els esforços, desenvolupant estratègies adequades d'intervenció, enfocar el control a la baula més feble de la cadena de la seguretat: els vianants caminant per la vorera. Aquí, és on han de desplegar la seva capacitat d'intervenció.

Resulta evident al seu cas que, els mètodes policials utilitzats donen molt poc fruit, de manera que haurien de cercar alternatives realment efectives, perquè puguem exercir el nostre dret a caminar amb normalitat.


PATINETES Y BICIS A RAYA RECORDA LES SEVES PROPOSTES A CORT

A més del control i multa, tampoc ha d'oblidar l'equip de Govern de Cort: 

1. Eliminar els espais compartits entre patinets i vianants.

2. Traslladar el carril bici de Blanquerna.

3. Impulsar una nova ordenança de bicis i patinets. Entre altres coses anul·lar l'excepció horària que els permet circular per espais i carrers per als vianants a les nits i festius.


Des de Patinetes y Bicis a Raya, consideram que hi ha moltes variables a millorar.


CAMPANYA PATINETES Y BICIS A RAYA

Impulsada per ARCA