3 d’oct. 2023

ARCA EXIGEIX A PATRIMONI I A CORT QUE NO ES PERMETI UN BEACH CLUB EN ES BALUARD


 Demanam que es revisi la llicència i que s'estudïi deixar sense efecte el contracte amb l'empressa concessionària per haver incomplert les condicions. 

 

És obligació dels poders públics la protecció del Patrimoni històric i la petjada de la història de Palma, evitant la seva banalització o usurpació. 

 

NO ES POT PERMETRE UN 'BEACH CLUB' A LA MURADA DE PALMA. NI FIXO NI DESMUNTABLE

 

No es pot consentir que s'insereixin a la murada de Palma unes instal·lacions que volen crear un ambient més acostat a la terrassa d'un hotel exclusiu i d'alt standing, i que utilitza el Patrimoni com si fos un contenidor però que no en cerca la contemplació i gaudi. En resum, no es pot permetre un 'beach club' a la murada de Palma.

 

La intervenció proposada és en si mateixa inapropiada per al lloc i allunya la gent de Palma del seu ús normal. 

 

Criticam que l'informe emés ahir per Patrimoni qüestioni únicament que les instal·lacions no siguin desmuntables. Desmuntables o no, el resultat visual i de compartimentació i colonització estètica és el mateix. 

 

UNA TERRASSA ACCESSIBLE A TOTHOM LLIURE I OBERTA

 La terrassa del Baluard ha de ser accessible a tothom, perquè pugui contemplar el  Patrimoni en què està ubicada i també gaudir de tot el mirador de manera lliure i oberta.

 

Al punt 7 dels pactes establerts al contracte de la Fundació amb els concessionaris s'especifica que aquests coneixen el règim de protecció en què es troba l'edifici i que es compromet a respectar-lo. És evident que s'ha inclomplert flagrantment aquest punt, fet que estableix un precedent molt preocupant. 

 

L'Ajuntament de Palma té l'obligació de defensar els interessos de la població i el seu patrimoni. Li demanam, per tant, que actuï amb diligencia i responsabilitat per evitar el despropòsit d'un 'beach club' a la murada. 

 

Sabem que és un projecte heretat de l'anterior consistori, però l'equip actual té a les seves mans la capacitat d'evitar-lo.