5 d’oct. 2023

ARCA EXIGEIX QUE S'ESBORRIN UNES PINTADES QUE PROLIFEREN A LA CIUTAT




Edifici de Correus de Palma

ARCA ADVERTEIX QUE HI HA INCÍVICS QUE ESTÀN AGREDINT LES FAÇANES DE CIUTAT AMB UN MISSATGE EN FORMA DE PINTADA VANDÀLICA

AQUESTS INFRACTORS PODEN ESTAR COMETENT UN DELICTE

Han proliferat en els darrers dies una pintada sobre distintes façanes de Ciutat. Duen un missatge crític amb les gestions polítiques estatals. Sigui quin sigui l'objectiu, fer malbé el patrimoni públic o privat pot arribar a ser delicte si es malmena un element catalogat. Hi ha moltes maneres d'expressar una idea i res justifica agredir el paisatge urbà i les propietats alienes. 

La primera en aparéixer va ser devora el Principal, a un espai recentment netejat per Cort. Va ser esborrada de immediat. 

La següent va ser al Mercat de l'Olivar. ARCA va donar avís a EMAYA

Ara han fet una a l'edifici de Correus, malmenant pedres amb història. Ens consta que n'hi ha més llocs. 
L'edifici de Correus està catalogat amb un grau de protecció B, és a dir que aquesta agressió de pintada vandàlica podria ser considerat un delicte. 

PINTADA FETA, PINTADA ESBORRADA

En qualsevol cas, tota pintada vandàlica  sigui on sigui és  una infracció administrativa, una falta contra la normativa i en algun cas pot considerar-se delicte. Demanam a les autoritats que duguin a terme les investigacions necessàries per descobrir els infractors. 

Tambè demanam que totes siguin esborrades d'immediat, com el millor sistema per disuadir