13 de febr. 2020

Cort utilitza excuses insostenibles per a justificar l'arrabassament de pedres que formen part de la història de la nostra ciutat.

ARCA fa una crida a la sensibilitat patrimonial i al sentit comú.

ARCA considera que és una excusa insostenible el que diu ara Cort que les llambordes no es poden posar perquè no compleixen el codi tècnic. Primer deien que era un problema de preu i ara que la pedra patina i que no compleix la normativa.

És evident que si fos un problema de seguretat per a la ciutat, el risc de patinar amb la llamborda, tampoc no es podria col.locar al Centre Històric, per on camina molta més gent que a la majoria dels carrers.

Infraestructures té en marxa altres projectes a barris on sí conserva la llamborda de pedra

De fet ens consta que el mateix departament d'Infraestructurres té altres projectes de millora de carrers on es manté la llamborda de pedra, igual que es va mantenir al ja millorat de carrer d'Arxiduc Lluís Salvador durant el govern municipal d'Aina Calvo i a tants d'altres.

La vorada de pedra, element característic del noste paviment, de categoria

La vorada de pedra és un element identificatiu del nostre paviment. Es va utilitzar precisament en créixer la ciutat cap a l'Eixample i allà ha de romandre.

La majoria de les ciutats conserven aquestes característiques que les identifiquen i li donen personalitat.

ARCA fa una crida a Cort i al seu departament d'Infraestructures per a que la norma sigui preservar la pedra, recolocant-la al carrer on sempre ha estat a qualsevol projecte de millora. Igual que fan les ciutats que cuiden el seu patrimoni humil.

ARCA ha intentat contactar amb la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat sense rebre cap resposta

ARCA s'ha adreçat per escrit i ha intentar contactar telefònicament amb la regidora d'Infraestructrures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma, la Sra. Angelica Pastor, sense rebre cap resposta de moment.

ARCA continuarà demanant que s'aturi la retirada de llambordes dels projectes actuals i que es restitueixi la que han arrabassat del carrer Arquitecte Bennàzar. Per tant, demanam que aquest  sigui el criteri de consens per al futur.