11 de febr. 2020

ARCA exigeix la immediata aturada de la substitució de les llambordes del carrer Arquitecte Bennàzar i la recuperació de les de pedra.

Llamborda de pedra retirada del carrer Arquitecte Bennàzar
ARCA considera que substituir la pedra per formigó és innecessari i lleva història i qualitat paisatgística a l'Eixample.

En el passat, especialment durant el Pla Mirall ja es va aconseguir, degut a les protestes ciutadanes, conservar les llambordes de pedra a molts carrers.

Més recentment, el carrer Arxiduc Lluís Salvador és un exemple de carrer renovat que va conservar sense cap problema la llamborda de pedra.

Veure ara com es retira la llamborda de pedra d'un carrer ben important de l'Eixample ens preocupa perquè és innecessari i negatiu. Un carrer que té un element monumental ben important com és el Coliseu Balear.

Carrer Arquitecte Bennàzar ara amb pedra llevada i
substituit per formigó.
ARCA creu que aquesta greu equivocació per part de la regidoria d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma s'ha de corregir. Ja havia un acord en aquesta qüestió i no hem de caure en errades com les del passat.

Aquestes pedres han conviscut amb l'Eixample més de 100 anys i allà han de romandre, com es va acordar fa temps.

ARCA exigeix una solució urgent i un criteri com el ja consensuat fa molts anys i que havia donat bons fruits, com és l'exemple del carrer Arxiduc.


A més des d'ARCA pensam que l'argument del preu, aquí no està justificat i que tot l'Eixample mereix un respecte pels seus valors patrimonials.