26 de febr. 2020

ARCA VA LLIURAR ELS SEUS PREMIS ANUALS "PROTECCIÓ DEL PATRIMONI" TAMBÉ UNA MENCIÓ ESPECIAL A TAULA RODONA PER L'ADORACIÓ.

Representants de les candidatures premiades amb
membres de la junta d'ARCA.
EL PLUS DE CÀSTIG ENTRE ELS TRES PREMIS DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI VA SER PER LA DEGRADACIÓ DE LA MURADA DE PALMA PER VEGETACIÓ I PINTADES.

Dimarts vespre al transcurs del sopar anual celebrat al Restaurant Portixol, ARCA va lliurar els diplomes acreditatius dels Premis Protecció del Patrimoni. 
Assistíren nombrosos representants de les iniciatives premiades.

Recolliren els diplomes acreditatius dels premis:

- L'organista Miquel Bennàssar en nom dels Amics de l'Orgue d'Alaró.

- L'arquitecte Juan González de Chaves i l'enginyer Andrés Ignacio López per la restauració de la Torre d'Illetes i del Baluard del Castell de Sant Carles.

- El president de l'entitat Manolo Gómez en nom d'Amics del Museu Marítim.

- El director teatral Bernat Pujol en nom de Taula Rodona Teatre pels 35 anys de "L'Adoració dels tres Reis d'Orient".

MAJOR CÀSTIG PER LA DEGRADACIÓ DE LA MURADA PER PLANTES I PINTADES
Entre els Premis Destrució del Patrimoni 2020, les persones assistents decidiren, per votació, atorgar un càstig afegit al maltracte que reben les Murades de Palma perquè les administracions no actuen diligentment eliminant la vegetació i les pintades. Els tres premis destrució reberen un nombre similar de vots i són:

- L'AUTORITÀRIA RETIRADA DE LA VORADA DE PEDRA DE L'EIXAMPLE DE PALMA.

- LA DEGRADACIÓ DE LES MURADES DE PALMA PER PLANTES I PINTADES.

- EL VANDALISME I ABANDONAMENT DE LA POSSESSIÓ DE SON MACIÀ NEGRE.

L'objectiu dels Premis ARCA Destrucció del Patrimoni és alçar la veu per a que les coses millorin i el Patrimoni es vetlli com es mereix ja que és el nostre llegat que hem rebut, hem d'enriquir i hem de trasmetre. Les administracions han de prendre nota i actuar correctament.


Ahir tenguerem l'oportunitat de compartir el sopar, fet que agraim, amb Kika Coll, Directora Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca i Francisca Niell, Directora General de Cultura de l'Ajuntament de Palma. També assistiren representants d'alguns partits polítics.