10 de febr. 2019

CANDIDATURES PREMIS PROTECCIÓ DEL PATRIMONI.

ARCA ja té decidits quins serán els Premis Protecció del Patrimoni 2019

Al transcurs d'un sopar que es cel.lebrarà el proper dimarts, es votarà qui queda en primer lloc, però per nosaltrees, TOTES, SÓN GUANYADORES

ARCA, entitat que defensa el Patrimoni de tota l'illa de Mallorca, fa anys que per aquestres dates atorga els premis ARCA, PROTECCIÓ DEL PATRIMONI i ARCA, DESTRUCIÓ DEL PATRIMONI, a aquelles iniciatives que desenvolupades durant l'any anterior, han destacant en el seu afany per conèixer, difondre o salvar patrimoni i, pel contrari, aquelles que han suposat una merma, un atemptat, o un menyspreu al Patrimoni.

A aquest comunicat volem destacar els premis positius, ja que, de vegades, hi ha la tendència social a fixar-se més en allò que és negatiu.

Ens ha costat molt triar tres candidatures entre les deu que previament havíem seleccionat, tot i que queden en cartera per a futurs reconeixements.

Per ARCA les tres candidaturas ja són PREMI PROTECCIÓ i tan sols l'atzar, durant el sopar a celebrar dimarts que ve, serà qui seleccionarà una. Repetim, per nosaltres, les tres són guanyadores.

PREMIS ARCA-PROTECCIÓ DEL PATRIMONI

JAM. Joves Arquitectes de Mallorca, pel concurs Explotam Son Busquets. Per haver entès la importància patrimonial de l'antiga caserna de Son Busquets i les possibilitats excepcionals d'una actuació urbanística respectuosa. Un concurs amb gran èxit de paticipació i grans propostes. ARCA fa anys que reivindica aquest espai i Joves Arquitectes de Mallorca (JAM) ho ha entès amb gran intel.ligència.

Equip Investigació sa Galera, per l'excavació anual i l'exposició. L'incansable equip d'investigació arqueològica, cada any organitza l'excavació i fa multitud d'iniciatives per a conseguir fons. Ara, una magnífica exposició a Can Balaguerr ens mostra i explica de manera didàctica, una part del nostre passat.

Cooperativa Donats de Sant Miquel, per la gestió de l'Oratori de Sant Miquel de Campanet, junt les fonts Ufanes. Es tracta d'una cooperativa que proporciona treball a persones amb distintes capacitats i vigila i obri a la visita l'Oratori, a més de gestionar culturament l'espai de la casa dels Donats. Un plaer, poder gaudir d'aquest Patrimoni i d'una de les petites esglésies més antigues de l'illa.

LES VOTACIONS AL SOPAR D'ARCA A CELEBRAR DIMARTS 12 AL RESTAURANT DE L'HOTEL PORTIXOL

Durant el sopar a celebrar al Restaurant Portixol el proper dia 12, on ens juntam persones associades i simpatitzants a més de representants d'entitats i institucions, farem una mica de recordatori del que ha succeït amb el Patrimoni durant l'any, i es celebraran les votacions.

Volem agraïr a Mikael Landstrom i el seu equip de l'Hotel Portixol la seva col.laboració.

És una nit de contacte i aproximació a la defensa del Patrimoni, eina fonamental de futur.

Demà dilluns, farem públic quines són les candidatures al premi Destrucció del Patrimoni.