13 de febr. 2019

ARCA celebra el seu sopar anual i concedeix els Premis Conservació i Destrucció del Patrimoni.

L'Equip d'investigació de sa Galera va ser el més votat al sopar d'ARCA

Votació ajustada amb JAM pel Concurs Explotam Son Busquets i Donats de Sant Miquel

El premi destrucció s'ho dugué la innacció de l'administració contra les pintades vandàliques especialmemt al Centre Històric de Palma

LES TRES CANDIDATURES POSITIVES REBEREN UN DIPLOMA D'ARCA AMB LA GATEGORIA DEL PREMI PROTECCIÓ DEL PATRIMONI 2019

Al sopar celebrat ahir vespre assistiren representants de les tres candidatures guanyadores del PREMI ARCA, PROTECCIÓ DEL PATRIMONI que varen agraïr molt el premi i valoren com a un impuls a la seva feina.

Equip Investigació sa Galera, per l'excavació anual i l'exposició. L'incansable equip d'investigació arqueològica, cada any organitza l'excavació i fa multitud d'iniciatives per a aconseguir fons. Ara, una magnífica exposició a Can Balaguerr ens mostra i explica de manera didàctica, una part del nostre passat.

JAM. Joves Arquitectes de Mallorca, pel concurs Explotam Son Busquets. Per haver entès la importància patrimonial de l'antiga caserna de Son Busquets i les possibilitats excepcionals d'una actuació urbanística respectuosa. Un concurs amb gran èxit de paticipació i grans propostes. ARCA fa anys que reivindica aquest espai i Joves Arquitectes de Mallorca ho ha entès amb gran intel.ligència.

Cooperativa Donats de Sant Miquel, per la gestió de l'Oratori de Sant Miquel de Campanet, junt a les fonts Ufanes. Es tracta d'una cooperativa que proporciona treball a persones amb distintes capacitats i vigila i obri a la visita l'Oratori, a més de gestionar culturament l'espai de la casa dels Donats. Un plaer, poder gaudir d'aquest Patrimoni d'una de les petites esglésies més antigues de l'illa.

PREMIS DESTRUCCIO DEL PATRIMONI

Va resultar més votada al sopar la INNACCIÓ CONTRA LES PINTADES VANDÀLIQUES ESPECIALMENT AL CENTRE HISTÒRIC DE PALMA

És un tema especialment preocupant que, es va demostrar que desperta molta indignació entre aquelles persones que defensen el patrimoni en sí i la imatge del mateix.

Les altres candidatures que mereixeren també molts vots foren: La destrucció de les cases del Rafal Franc a Montuïri i la substitució  dels fanals de ferro i vidre d'il.luminació pública, per un esquelet de plàstic a tota Palma i a molts de pobles.

MENCIÓ ESPECIAL PER UNA INICIATIVA INSTITUCIONAL

Aquest any va ser personalitzat en la figura de Toni Reynés, per la recuperació de les tècniques de la pedra en sec impulsada pel Consell de Mallorca i la contribució en haver aconseguit la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. 

Lliurarem també el diploma de reconeixemet institucional de l'any 2017 a Magdalena Rosselló per la coordinació de les feines de rehabilitació del voladís de Cort.