29 de nov. 2018

ARCA ES CONGRATULA DE LA DECLARACIÓ DE "LA PEDRA EN SEC" COM A PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT.

ARCA vol donar l'enhorabona també a la gestió des del departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca i especialment a tota la feina de formació  i al Gremi de Margers.

ARCA va celebrar el mes de maig passat una tertúlia a la seva seu amb integrants del Gremi on es posà en evidència les mancances encara existents i el paper primordial que aquesta tècnica té al paisatge de Mallorca i de les Balears i de la Mediterrània.

És vital ara continuar amb la feina ja impulsada des de l'administració per tal d'aconseguir una qualificació professional, per tal de que els margers siguin considerats tècnics qualificats per garantir formalment la capacitat estructural de la feina de pedra en sec. Pensam que aquesta declaració pot ser un impuls.
El paisatge de Mallorca està íntimament relacionat amb la pedra en sec. La seva recuperació i protecció és responsabilitat de tothom i especialment de l'administració.

Aprofitem ara per posar  fil a l'agulla per ajudar a particulars a recuperar els seus marges i que des de l'administració, a les obres públiques, s'actui de manera exemplar.