13 de nov. 2017

ARCA vol celebrar doblement que el Consell de Mallorca vulgui recuperar el Museu Marítim i realitzi un pla de restauració de la Cartoixa de Valldemossa.

Imatge de l'antic Museu Marítim, quan s'ubicava a
l'edifici del Consolat de Mar.
ARCA celebra la decisió del Ple del Consell de Mallorca de recuperar el Museu Marítim
ARCA vol celebrar la decisió del Ple del Consell de Mallorca del passat 9 de novembre, on es va decidir recuperar el Museu Marítim, clausurat des de l'any 1972.
Esperem que aquesta decisió no sigui una mera declaració institucional, com ja s'ha fet en moltes altres ocasions, sino que sigui una realitat i que es comencin a donar les passes necessàries perquè Mallorca recuperi el seu Museu Marítim.
És inconcebible que una illa amb la tradició marinera com la nostra, on la mar ha estat històricament la única via de comunicació per a poder connectar amb l'exterior, no tengui a dia d'avui un Museu Marítim, és un deficit social i moral que Mallorca mereix recuperar.
A part, serà una forma de mantenir i vetlar pel patrimoni marítim, el qual serà conservat i divulgat a un espai perquè ho pugui gaudir la ciutadania i aquelles persones que ens visitin.
Desitgem que el Museu Marítim pròximament sigui una realitat i esperem que aquesta decisió del Ple del Consell de Mallorca es faci efectiva, sinó hauran enganat una vegada més a la ciutadania.

ARCA celebra la decisió del Ple del Consell de Mallorca d'un pla de restauració de la Cartoixa de Valldemossa
ARCA vol celebrar la decisió del Ple del Consell de Mallorca del passat 9 de novembre, on es va aprovar un pla de restauració per a la Cartoixa de Valldemossa per a l'any 2018.
Proposta delimitació monument històric Cartoixa 
presentada per ARCA a l'any 2014.
Aquesta és una bona notícia que esperem que es dugui a terme i que sigui efectiva, ja que com varem dir la setmana passada, el monument de Cartoixa necessita d'una intervenció urgent i no pot esperar més temps a que comencin els treballs de restauració.
Desitgem que no sigui una declaració institucional més, sinó que aquesta es converteixi en realitat, perquè un dels monuments més importants i visitats de Mallorca s'ho mereix.
ARCA vol recordar que a l'any 2014, va presentar una proposta de redelimitació i redefinició del BIC del Conjunt Històric i Monument de la Cartoixa de Valldemossa al Consell de Mallorca, de la qual encara no hem rebut resposta.
Si finalment, aquests desitjat pla de restauració de la Cartoixa de Valldemossa es du a terme, esperem que el Consell de Mallorca ens tengui com a part interessada, escolti i respongui a les nostres propostes realitzades per un grup d'experts a l'any 2014.