28 de nov. 2017

ARCA ha sol·licitat una reunió amb el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma.

L'àrea d'urbanisme de l'Ajuntament és la que més responsabilitat té sobre el futur del patrimoni a la nostra ciutat. Quan parlam de patrimoni no ens referim a allò que sense dubte ho és perquè està inclós a un catàleg, sino a molt d'altre que precisament per la seva humiltat no ha merescut ser inclós però és necessari mantenir.

ARCA ha hagut de lamentar massa decisions del govern municipal des de principis de legislatura que han anat en contra del Patrimoni. La voluntat política de protecció no ha aparegut amb suficient intensitat.

Des del canvi de regidor i de batle, han hagut dos casos de pèrdua patrimonial que es podrien haver evitat i no ha hagut la voluntat per fer-ho. Parlam del cas de l'edifici del Passeig Mallorca, 15 i de Santa Catalina.

Ha mancat fins ara suficient voluntat política de compromís amb el patrimoni

ARCA ha presentat nombrosos escrits amb propostes i peticions que mai han estat contestades pels màxims responsables, tot i que algunes d'elles eren ben rebudes pels càrrecs tècnics.

Ara hem demanat mantenir una reunió urgent amb el màxim responsable d'Urbanisme  i volem plantejar-li en persona aspectes tan importants per a la ciutat com el futur de Son Busquets, Santa Catalina, Els Hostalets, la imatge de la ciutat i la prevenció i actuació contra la pèrdua de personalitat i identitat.


Esperam que la reunió la poguem mantenir amb temps i tranquilitat i que no quedi en un fet formal sino que doni fruïts en bé del futur de la ciutat.