13 de març 2017

Visites a la tafona de Son Torrella.

Grup de persones que assistiren a la visita de
la tafona de Son Torrella.
La Direcció Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca organitza baix la coordinació d'ARCA unes visites per a adults i escolars a la tafona de Son Torrella (Santa Maria del Camí).

El passat dissabte 11 de març dirigirem la primera visita per a adults a la restaurada tafona de Son Torrella, gràcies a un acord entre el Consell de Mallorca i la propietat, que han fet possible aquests tipus de visites, perquè la ciutadania pugui gaudir d'una de les tafones més grans de Mallorca, la qual conserva 2 trulls i 4 bigues per premsar oli. A Mallorca, només hi ha quatre exemples d'aquestes característiques: Bunyolí (Establiments), Massanella (Escorca), Canet (Esporles) i Son Torrella (Santa Maria del Camí).

També poguerem veure, les dues rodes hidràuliques, instal·lades a finals del segle XIX i que feren possible la mecanització del funcionament de la tafona. Aquest cas, només es coneix a Bunyolí (Establiments) i Son Torrella (Santa Maria del Camí).

A partir de demà dimarts 14 de març i durant tots els dimarts i dijous del mes es duran també a terme visites per a grups escolars.

Informació i reserves a: arcainforma@arcapatrimoni.net