24 de març 2017

ARCA celebra la decisió del TSJB de donar la raó a la clausura del bar chill out a la Fortalesa Avançada de Sant Carles

ARCA celebra la decisió presa pel Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) de mantenir clausurat el bar chill out que fou obert ara fa gairabé dos anys i que l'Ajuntament de Palma clausurà després de les denúncies presentades per ARCA.

Aquesta sentència avala les nostres denúncies presentades davant diferents administracions i és un freny cap a una agressió estètica d'un bé Cultural com és la Fortalesa Avançada de Sant Carles.

ARCA demana a l'Autoritat Portuària que aquest espai recuperi la seva forma original

Tant ARCA com GEFB venim denunciant des de fa anys intervencions que s'han dut a terme a la Fortalesa Avançada de Sant Carles amb manca d'autoritzacions prèvies del servei de Patrimoni del Consell de Mallorca.

La Fortalesa Avançada de Sant Carles és un Bé d'Interès Cultural (Monument) declarat per estar en la categoria de protecció de castells o fortificacions militars, llavors l'administració titular d'aquest bé ha de vetllar per complir la legalitat i actuar amb molta cura i sensibilitat de cara al futur. 

Volem recordar que l'espai va patir un incendi i la feina de rehabilitació de les pedres de marès han d'estar controlades per Patrimoni del Consell de Mallorca i s'han de fer amb el màxim de cura.

Repetim la nostra congratulació per una acció decidida de l'Ajuntament de Palma. Tota activitat que no sigui estrictament portuària ha de rebre els permisos de l'Ajuntament per poder-se desenvolupar dins els terrenys de l'Autoritat Portuària.