10 de març 2017

ARCA es reuneix amb la Defensora de la Ciutadania.

Àngels Fermoselle, Anna Moilanen i Pere Ollers.
LA DEFENSORA DE LA CIUTADANIA I ARCA ES REUNEIXEN PER TRACTAR ELS DIVERSOS TEMES RELACIONATS AMB LA CONVSERVACIÓ DEL PATRIMONI DE LA CIUTAT DE PALMA

La Defensora de la Ciutadania Anna Moilanen i els representants d'ARCA (Associació per a la Revitalització dels Centres Antics) s'han reunit per a tractar les dificultats que presenta la Ciutat de Palma en relació amb la conservació del patrimoni històric en diversos carrers i places de Palma com la Plaça d'en Coll, Banc des Oli etc. Segons ARCA el Catàleg d'edificacions i monuments històrics protegits no està sent suficient per a la protecció del patrimoni ja que per exemple temen que el nou PGOU (en revisió des de l'any 2012) no ho avali. ARCA s'ha mostrat preocupada també per la manca de compromís a l'hora d'esbucament o en Risc per protecció –no formalitzades- d'edificacions com Can Baró, Casa on va viure Manuel de Falla, o Passeig Mallorca 15.

Ambdues institucions coincideixen que la imatge de la ciutat no correspon a una cultura de protecció i cura del patrimoni d'una ciutat històrica com a Palma. L'ocupació de les terrasses amb les seves pèrgoles, les façanes utilitzades com a soports publicitaris i la manca de manteniment fan que aquests espais d'especial protecció es deteriorin am mayor velocitat.