20 de març 2017

ARCA va organitzar una excursió cultural i interpretativa pel camí des Correu.

Joan Antoni Martínez Payeras realitzant les seves explicacions.
ARCA va organitzar el passat dissabte 18 de març una excursió cultural i interpretativa pel camí des Correu: Esporles-Banyalbufar.

L'excursió fou dirigida per Joan Antoni Martínez Payeras, Màster universitari de Gestió Cultural UOC-UIB-UdC i especialitzat amb un treball sobre la serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

L'excursió del camí des Correu comunica les localitats d'Esporles i Banyalbufar en una distància d'uns 7'5 quilòmetres i és un dels trams de la ruta de pedra en sec (GR-221), gestionada pel Consell de Mallorca.

Grup d'ARCA a la denomida era des Moro.
Aquests excursió és ben interessant des del punt de vista del Patrimoni etnològic, on conserva forns de calç, rotlos de sitja de carboners, barraques,trams restaurats del camí de pedra i pareds de pedra seca.

També, té especial interès, per les llegendes que hi ha al voltant del recorregut, com la potada del cavall i la denominada era des Moro.

El punt final del recorregut, agafa especial interès des del punt de vista paisatgístic, on hi ha unes vistes espectaculars de la costa de Banyalbufar, el seu conjunt de marjades i el sístema de canalització i emmagatzament de l'aigua.