16 de febr. 2017

RESULTAT DELS PREMIS ARCA. Atorgats ahir vespre durant el sopar anual.

D'esquerra a dreta, Àngel Aparicio (GEFB), Joan Pereyra
(Arquidia), Maria Coll (Any Moyà) i Ferràn Pereyra amb
els membres de la junta directiva d'ARCA.
PREMI ARCA PROTECCIÓ DEL PATRIMONI: GRUP D'ESTUDI FORTIFICACIONS DE BALEARS (GEFB)

Per la seva lluita i estudi incansable per la conservació de castells, torres i atalaies de les Balears.

PREMI ARCA DESTRUCIÓ DEL PATRIMONI: EL CABLEJAT A LES FAÇANES DE POBLES I CIUTATS DE MALLORCA

Les administracions són les responsables de preveure i evitar la instalació de cablejat i altres estris que es penjen impunemet a les nostres façanes provocant un impacte estètic negatiu.

Com sempre, la votació realitzada durant el sopar anual de l'entitat ha estat renyida i per ARCA qualsevol de les candidatures mereixia ser la guanyadora.

Les altres candidates a Premi Protecció eren l'any Moyà a Binissalem pesonalitzat en la seva comissària, Maria Coll Borràs, i el programa radiofònic ARQUIDIAL de difusió de l'arquitectura i patrimoni conduït per Joan i Ferràn Pereyra.

Àngels Fermoselle (ARCA), Maria Coll (Any Moyà), Joan i
Ferràn Pereyra (Arquidial) i Àngel Aparicio (GEFB).
Les altres candidates a Premi Destrucció eren la Demolició de la casa de Falla a Gènova que ha eliminat un element cultural i paisatgístic  i l'incivisme dels grafitrers-signadors que embruten i perjudiquen tots els indrets fins i tot elements patrimonials singulars.

Autoritats i representats d'entitats defensores del Patrimoni acompanyaren a més de seixenta persones associades o simpatitzants d'ARCA

Assistiren representants de partits polítics : PSOE , PP, MES, CIUTADANS, PI i autoritats com el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el batle de Palma, José Hila; el batle de Binisalem, Andreu Villalonga; el vicepresident del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Tomàs i regidors, diputats, així com representants d'entitats que defensen el patrimoni com Associació d'Amics del Ferrocarril de les Illes Balears (AAFIB), la Fundació Amics del Patrimoni i Al Molinar, Port Petit.

L'HOTEL PORTITXOL, L'ESCENARI PERFECTE PER A LA CELEBRACIÓ DELS PREMIS

La nit va ser agradable tot i que reivindicativa i Pere Ollers, President d'ARCA va tancar l'acte-sopar amb unes paraules de projectes pel nou any i anàlisi de l'anterior.